Greif avab täna Tartu külje all 80 miljonit maksnud trükikoja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikka aega asus trükikoda Greif Tartu kesklinna piiril Kastani 38 hoones.
Pikka aega asus trükikoda Greif Tartu kesklinna piiril Kastani 38 hoones. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pikki aastaid tegutses Eesti üks vanemaid trükiettevõtteid Greif Tartus Kastani tänaval, kuid tänaseks on see minevik, sest firma avab Luunja vallas Lohkvas uue tootmiskompleksi.


Avatavas trükikojahoones on 7532 ruutmeetrit kasulikku pinda. Investeering uude trükikojahoonesse ja trükimahu suurendamisse ulatus üle 80 miljoni eesti krooni, vahendas tänast avamisüritust korraldava osaühingu Filisart juhataja Anneli Parksepp.



Avamine algab kell 16 hoone kõrvale pargi istutamisega. Parksepp lisas, et puude istutamisega soovib firma teha sügava kummarduse paberiks kasutatud metsamaterjalile. Kastani tänaval veedetud aja meenutamiseks on juba rajatud kastaniallee.



Trükikoda Greif on keskendunud raamatute ja brožüüride trükkimisele ning köitmisele. Ettevõte on viimastel aastatel jõudsalt arenenud ning on praegu toodangumahult Eesti üks suuremaid raamatutrükikodasid, mis annab tööd ligi sajale inimesele.



Suure köitevõimsus toob Greifile ka palju allhanketöid teistelt trükikodadelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles