Briti kunstniku propagandatuur jõuab loomemajanduskeskusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti kunstniku Merlin Carpenteri Burberry propagandatuur «All Power to the Factory Outlets» jõuab homme Tartu loomemajanduskeskusesse ja seda esitletakse trepigaleriis (Kalevi 13) kell 18–20.

Carpenteri propagandatuuri eesmärk on tuua läänemaailma luksuslikke firmamärke endistesse Ida-Euroopa riikidesse.

Luksuskaubamärgiteostega propagandakaubik liigub Tartust edasi Vana-Kasepääle, Hiiumaale ja Narva, seejärel Riiga ja Jurmalasse, edasi Moskvasse ja Peterburi, Vilniusesse ning Varssavisse. Tuur lõpeb Berliinis. Kiiretel peatustel ametiasutustes või metsalagendikel reklaamitakse Burberry teemadel maale kohalikele elanikele.

Carpenter taaslavastab missiooni, mida kandis Lev Trotski Vene kodusõjas. Trotski soomustatud propagandarong suurtükiväe, telegraafi, trükipressi ja eliitsõjaväelastega liikus läbi rindepunktide, kus punaarmee võitles valgetega.

Merlin Carpenter on 1967. aastal Suurbritannias sündinud ja Londonis elav kunstnik – anarhist, sõnamängudega võitleja ja mängija kunsti- ja kultuurimaastikel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles