Tartu BMX-ratturid võistlesid Soomes

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalavahetusel peeti Helsingi messikeskuses messi GoExpo, kus korraldati ka BMX-krossi võistlus. Lisaks parimatele soomlastele astusid võistlustel üles ka Eesti selle ala esindajad.

Nooremate poiste vanuseklassis (10 - 14 aastat) võistles ainsa meie esindajana Mihkel Tiks Tartu Velost, kes tähistas ühtlasi 9. märtsil oma 12. sünnipäeva. Ta võistles endast vanemate ratturitega, kuid see ei seganud tal võtta kindla võidu selles vanuseklassis mõlemal päeval.

Tiks võitis kõik eelsõidud ja näitas finaalis kindlat üleolekut soomlase Jesse Angervo üle. Mihkel oli neil võistlustel oma meisterliku sõiduga ka üks publiku
lemmikuid.

Naiste vanuseklassis jäi võitja selgitamine eestlaste omavaheliseks asjaks. Finaalis läksid vastamisi meie kaks kiiremat naist - Triinu Laurits Freedowni rattaklubist ja Ketlin Tekkel Tartu Velost. Mõlemad olid tee finaali taganud võitudega Soome ratturite üle ja finaal oli väga tasavägine. Võitjana väljus duellist Triinu Laurits.

Kolmas Tartu Velo rattur neil võistlustel oli Gregor Sprengk. Kuigi ta on alles 16-aastane, pidi tema võistlema koos eliitklassi ratturitega. Sprengk näitas aga tõelist
võitlejahinge ja selle tasuks ka võit esimeses eelsõidus.

Teises eelsõidus põrkas ta aga kokku konkurendiga ning kolmandas sõidus kukkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles