Politseile tegid jõuluajal muret joobes roolikeerajad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Eestis möödusid jõulupühad politsei jaoks suhteliselt rahulikult ja raskeid kuritegusid toime ei pandud, märkis Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk.

«Mitmel korral kutsuti politsei välja lahutamaks kas kaklusi või peretülisid. Valdavalt olid need alguse saanud alkoholi tarvitamisest, teinekord ka lausa ületarvitamisest,» kirjeldas Virk. Samas ei kasvanud peretülide hulk võrreldes tavapärasega.

Vaadates hädaabinumbrile tehtud kõnede ja teenindatud väljakutsete hulka, saab öelda, et pühad möödusid politsei jaoks isegi rahulikumalt, kui võrrelda neid näitajaid mõne tavapärase nädalavahetusega:

Kokku teenindas politsei 23. kuni 25. detsembrini Lõuna-Eestis 240 väljakutset. Tabati 33 joobes juhti ning kainenema viidi 44 inimest.

Liikluspilt oli pühade vältel samuti rahulik, lisas Virk. Juhtus küll libedusest tingitud liiklusõnnetusi, kus juht ei valinud teeoludele vastavaid sõiduvõtteid ning avastas end ühes küljele või katusele paiskunud masinaga teepervelt või lausa kraavist. Sinna sekka mahtusid ka mõned plekimõlkimised, mille lahendab kindlustus. «Samas, hea meel on selle üle, et mitte üheski Lõuna-Eestis aset leidnud liiklusõnnetuses ei saanud ükski inimene viga.»

Kuigi pühad möödusid tõsisemate vahejuhtumiteta, ei saa lõpuni kõigega rahul olla, sest alkoholi tarvitanud roolikeerajate hulk ei andnud pühade ajal järgi.

Joobes lähedasi palub politsei takistada rooli istumast, joobnutest liikluses paluvad korrakaitsjad aga teatada numbrile 110. «Pühade vältel sai politsei mitmeid kõnesid just kodanikelt, kes kahtlustasid, et liikluses osaleb joobes juht ning tänu nendele tähelepanekutele õnnestus politseil ka mitmed joobes juhid operatiivselt juhtimiselt kõrvaldada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles