Radadel saab teha esimesed suusasammud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tähtvere suusaradadel aeti sisse uisujälg ning avati suusalaenutus. Tartu Postimees uuris spordisõprade jaoks nädalavahetuse eel, kuidas on seisud teistel Tartu linna ja maakonna suusaradadel.

Viimaste päevadega saabunud talv andis Tartu maratoni rajameistritele võimaluse alustada tõsiste ettevalmistustöödega. Eile sõitis rajatraktor Elvast Peebu teeninduspunkti ja tagasi läbides nii mõlemas suunas maratoniraja viimased 24 kilomeetrit.

Rajameister Assar Küti sõnul on praegu rada sellises olukorras, et kindlasti saab esimesed suusasõidud ära teha, aga pigem on praegu soovituslik kasutada vabatehnikat. Rajal on sees ka klassikajälg, kuid selle kvaliteet ei ole veel selline, et julgeks kõva häälega seda välja reklaamida.

Tehvandi suusarajad valmivad

Tehvandi Spordikeskuses on alates homsest avatud ühe kilomeetrine eelmise talve kunstlumest valmistatud suusarada suusatamiseks nii klassika- kui vabatehnikas. Rada algab Tehvandi peahoone kõrvalt staadioni poolt Kunimäe platoolt ning kulgeb Kunimäelt Tordikarbini ja Kunimäe põhjanõlvalt tagasi.

Looduslikust lumest rajapõhjad on alla sõidetud ka 3,75 kilomeetrisele rajale, kuid klassikajälge seal ei ole ja alates esmaspäevast jätkuvad kunstlumest raja ehitustööd ja lume tootmine Hobuseraua, Püksisääre ja staadioni piirkonnas. Suusatajaid palutakse sellega enda ohutuse huvides arvestada.

Kunstlumest rada on valgustatud alates esmaspäevast igal õhtul kuni kell 21.00.

Vooremäe tervisekeskus ootab sõitjaid

Haaslava vallavanema Priit Lomp jutustas, et Vooremäel lülitati rajavalgustus sisse juba eile ning näha oli ka esimesi suusatajaid. "Kui rada kinni tuisanud ei ole, siis saab igal juhul sõita," ütles ta ja lisas, et rajameister on pidevalt rajal tegutsemas.

Käärikul, Lähtel ja Palal läheb veel aega

Käärikul on küll 15-20 cm lund, kuid seda on spordikeskuse tegevjuhi Heiki Ehte hinnangul veel liiga vähe, et radasid pressima hakata. "Eks suusatada saab, sest lund on, aga radasid ei ole," sõnas ta.

Lähte spordikooli direktor Rein Lellep ütles, et rajad saavad sõiduvalmis esmaspäevaks. Kas rajal ka valgustus tööle pannakse, see selgub siis, kui vallavalitsusega on läbi räägitud.

Pala abivallavanem Kalev Karu rääkis samuti, et lund on kõvasti, aga rajad ei ole veel valmis. "Tegeleme kõigepealt lumetõrjega ning siis võtame järgmise asja ette," selgitas ta ja arvas, et parima stsenaariumi järgi saab Palal suusatada alates pühapäevast. Sel aastal on Pala ühe kilomeetri pikkune rada ka valgustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles