Programm aitab lapsi teatrisse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellel pühapäeval jõuavad Vanemuise teatrisse esimesed väikesed teatrikülastajad,
kes on saanud toetust programmi «Aitan Lapsi» raames. Kokku jõuab oktoobris ja novembris viiele etendusele 594 Lõuna-Eesti last.

Vanemuise teatel oli õpetajate ja sotsiaaltöötajate seas esimese taotlusvooru vastu suur huvi. Järgmine summa eraldatakse Vanemuisele novembris, mil avatakse uus taotlusvoor.

«Oleme omalt poolt püüdnud teha kõik, et toetus jõuaks lasteni, kellel seda tõesti vaja on.» rääkis Vanemuise müügijuht Siivi Põldots. Abivajajateni jõudmisel on teater teinud koostööd pedagoogide, lastekaitsespetsialistide ning sotsiaaltöötajatega.

SA Heategevusfond Aitan Lapsi, Evelin Ilves ja Eesti Etendusasutuste Liidu 17 teatrit käivitasid tänavu ulatusliku heategevuskampaania «Aitan lapsi» vähekindlustatud lastele kultuurielamuste pakkumiseks.

Annetusi lastele teatripileti ostmiseks saab teha üle Eesti enam kui 140 pakendiautomaadis, millele on paigaldatud täiendav automaatikanupp.

«Eestis on hinnanguliselt 20 000 last, kellel pole võimalik teatris käia. On äärmiselt tänuväärne, et erakapitalil põhinev heategevusfond soovib aidata ning pakkuda kõigile lastele võimalust teatrikülastuseks,» ütles Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles