Altkäemaksukahtlus viis politseiniku uurimise alla

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna prefektuuri staažikas liikluspolitseinik lahkus 1. juunil töölt. Põhjuseks sisekontrolli huviorbiiti sattumine seoses võimaliku altkäemaksu andmisega.

Kahtlustuse kohaselt andis prefektuuri töötaja tänavu aprillis töövälisel ajal altkäemaksu selle eest, et tema sugulase auto tunnistataks tehniliselt korras olevaks, kinnitas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina.

Seni laitmatu teenistus

Milline oli asjade täpne käik ning millisest summast käib jutt, prokuratuur esialgu ei avalikusta. Samuti jääb esialgu saladuseks, kes oli sugulane, kelle autole aitas Aas libaülevaatust organiseerida, või kus seda tehti.

Politsei ja piirivalveameti sisekontrollibüroo alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 298 järgi, mis käsitleb altkäemaksu andmist või lubamist. Kui süü leiab tõendamist, võib kohus sellise teo eest karistada ühe- kuni viieaastase vangistusega.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalve talituse välijuht on olnud kolleegide seas hinnatud spetsialist. Teda on mitmel korral ergutatud hea töö eest, sealhulgas politsei teenistusristiga laitmatu teenistuse eest.

Lõuna prefektuuri on viimastel aastatel räsinud mitmed kriminaalasjad.

2009. aasta kevadel olid kohtu ees korraga kümme Lõuna prefektuuri endist töötajat, teiste seas ka prefekti ametit pidanud Aivar Otsalt. Tänavu märtsis mõistis Tartu maakohus altkäemaksu võtmise eest reaalse vangistuse prefektuuri endisele organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juhile Indrek Ploompuule.

Kahtlustatuna kriminaalmenetluse materjalide tuttavale lekitamises on uurimise all Lõuna prefektuuri endine kriminaaltalituse üleminspektor Viivika Kuusk.

Protsess mullu detsembris

Auto tehnoülevaatuse eest altkäemaksu andmine on olnud Eestis võrdlemisi levinud tava. Alles mullu detsembris lõppes Tartu maakohtus protsess 32 inimese üle, kes kõik olid seotud tehnoülevaatuste eest altkäemaksu andmise, vahendamise või võtmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles