Konradmäelased näitavad oma töid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli raamatukogus saab vaadata Heldur Viirese entusiasmil tegutseva Konrad Mäe ateljee tavapärast kevadnäitust.


Seekordne konradmäelaste väljapanek erineb eelmistest selle poolest, et rohkem on neid töid, mis pole õppetööga seotud. Ja nagu ütles Viirese õpilaste näitusi varemgi vaadanud Indrek Hirv, on need palju huvitavamad.

«Mitte et õppetööga seotud akte ja natüürmorte ei peaks näitama, aga neil on nii tugev õpetaja pitser peal, et õpilase isiksust on nende taga võimatu näha,» lisas Hirv. «Nüüd on väljas nii uute kui ka vanade, juba paarkümmend aastat tagasi alustanud õpilaste töid.»

Hirv nimetas oma lemmikuks Katrin Moorat, sest ta on oma töödes lapselikult siiras ja lihtne, väga täpselt kaalutud rõõmsa värviga. Ta tõstis esile ka Alo Aarsalu kaks alfredkongolikku maali ning kahetseb, et vaadata saab kõigest kahte Aarsalu kollaaži.

«Karitas Uus on väljas akvarellidega, kus pliiatsijoon jutustab ja natuke juhuslik ujutatud värv selle jutustuse luuleks muudab,» märkis Hirv. «Minule meeldivad need väikesed Kreeka maastikud rohkem kui Karitase õlipildid.»

Näitust saab vaadata 29. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles