Aktiivselt hääletusel osalenud Nõo rahvas ütles kindla ei

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haldusreform on Nõo vallas paljusid puudutav teema. Vähemasti võib seda öelda hääletusaktiivsuse põhjal, sest rahvaküsitlusest võttis osa 60,5 protsenti elanikest. Võrdluseks: viimastel kohalikel valimistel oli Nõos valimisaktiivsus 53,4 protsenti.

Haldusreformi hääletuseks kanti küsitletavate nimekirja 3385 inimest, kellest avaldas oma arvamuse nii hääletuspunktides kui elektrooniliselt 2048 inimest, teatas Nõo vallavalitsus. Küsimus kõlas: kas toetate Nõo valla ühinemist Elva linna, Konguta valla, Palupera valla, Puhja valla, Rannu valla ja Rõngu vallaga jah uue haldusüksuse moodustamiseks? Jaatavalt vastas 103 inimest ehk viis protsenti vastanutest ja eitavalt 1811 inimest ehk 88,4 protsenti hääletanutest.

Küsimusele, kas soovite Nõo valla jätkamist iseseisva omavalitsusena, vastas jaatavalt 1946 inimest ehk 95 protsenti ja eitavalt 91 inimest ehk 4,4 protsenti. Vallavalitsus kontrollib tulemused üle ja edastab volikogule kinnitamiseks.

Rahvaküsitlus haldusterritoriaalse korralduse ja haldusüksuse  piiride muutmise kohta korraldati 23. ja 24. aprillil. Küsitluspunte oli Nõo vallas kaheksa, samuti sai ka e-hääletada.

Elva piirkonnaks ühinemises kokku leppinud omavalitsused sel korral uut küsimust ei korraldanud. Küll võeti Elva eilsel volikogu istungil vastu otsus, et Nõo sundliitmisega ollakse nõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles