Nostalgia on hea, aga muuseumis ei taha elada

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supilinna kiige ehitamisega oli palju jama, aga nii tore, et see on, kiidab supilinlane ja Supilinna seltsi üks eest­vedajaid Aliis Liin. Külakiik on Kartuli tänava platsil, kus on homme Supilinna päevade kese.
Supilinna kiige ehitamisega oli palju jama, aga nii tore, et see on, kiidab supilinlane ja Supilinna seltsi üks eest­vedajaid Aliis Liin. Külakiik on Kartuli tänava platsil, kus on homme Supilinna päevade kese. Foto: Margus Ansu

Kappi teate? küsib Aliis Liin Herne poe juures, kus plangu küljes on kapp kirjaga «Tänavaraamatukogu». Sellega oli üksvahe igavene jama, sest raamatuid viidi ära rohkem, kui supilinlased neid sinna panna jõudsid. Igaüks võib raamatu laenata, igaüks võib raamatuid kappi tuua. Selle mõtles välja ja tegi ära Oskar Post, Härma gümnaasiumi õpilane.

«Saiasahvrit teate?» küsib Liin mõne hetke pärast. See sai hoo sisse avatud hoovide päevalt, mis sellel aastal on Supilinna päevade kavas pühapäeval. Hea võimalus näha, kuidas Supilinnas elu käib.

Aliis Liin on olnud Supilinna seltsi tegus liige viimased viisteist aastat, umbes sama kaua kui ta on Supilinnas elanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles