Kirjanduskriitik esitleb kogumikku

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel esitleb kirjanduskriitik Aivar Kull Oskar Lutsu majamuuseumis oma kriitikakogumikku «Kull ja kiri». Aivar Kulli küsitleb kirjanik Mehis Heinsaar.

Lutsu majamuuseumi teatel on Aivar Kull varem avaldanud biograafiad «Oskar Luts. Pildikesi kirjanikupõlvest» ja «Lembit Eelmäe. Näitlejaraamat». Nüüd koostatud «Kull ja kiri» on tema teine kriitikakogumik, eelmise samalaadse raamatu «Kulli pilk» jätk, mis sisaldab peamiselt tema viimase kümne aasta jooksul avaldatud arvustusi ja artikleid, kuid ka mõnd varasemat kirjutist, mis on tundunud aktuaalsena, ja esmatrükke.

Kogumik sisaldab artikleid vene klassikutest, maailma tuntud mõtlejatest, eesti kirjanikest (sealhulgas arvustused Mehis Heinsaarest), kultuurilooliselt tähtsate teoste arvustusi (kirjanike elulood, sari «Eesti mõttelugu»), kriitikaraamatute, ka Juri Lotmani teoste arvustusi ning mõnesid kirjandusloolisi käsitlusi.

Kogumikus on püütud keskenduda kultuuriloolise telje ümber, jälgides seejuures läbivalt võimu ja vaimu vastuolusid, ideoloogiate heitlust ja teisi tänapäeva teravaid probleeme.

Esitluse algus Lutsu majamuuseumis on 13. novembril kell 17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles