Linn kergitab munitsipaalkorterites üürihinda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsel istungil otsustas Tartu linnavalitsus tõsta munitsipaalomandis elamispindade üürihinda 10 protsendi võrra. Sotsiaaleluruumide elanikelt jätkuvalt üüri ei küsita, vaid katta tuleb üksnes kommunaalkulud. (Täiendatud! Enne oli kirjas, et üüri võetakse ka sotsiaaleluruumide elanikelt.)

Vastavalt otsusele on alates 1. jaanuarist Tartu linna omandis olevate keskküttega eluruumide üür 1,71 eurot ühe ruutmeetri kohta kuus ja ahiküttega eluruumide üür 1,19 eurot ruutmeetri kohta.

Samas ei tasu linnale kuuluvate eluruumide üürnikud enam remondimakseid, vaid elamute remondi eest maksab linn, kinnitas raad oma teates.

Kehtestatavad üürimäärad jäävad endiselt keskmistest turuhindadest väiksemaks. Üürnikel on võimalus taotleda toimetulekutoetust üürikulude katteks 6 eurot ruutmeetri kohta. Sotsiaalüürilepingute puhul linn üüri ei küsi.

Seni kehtivad üürid on keskküttega eluruumides 1,55 eurot ning ahiküttega eluruumides 1,08 eurot ruutmeetri kohta kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles