Arheoloogid jutustavad Kivi tänava leidudest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval räägivad arheoloogid Tartu linnamuuseumis Ülejõe piirkonna varasemast ajaloost, millele andsid tubli lisateabe hiljutised väljakaevamised Kivi tänaval.

Linnamuuseumi teatel korraldati arheoloogilised väljakaevamised 2014. aasta septembris ja põhjuse andis selleks ehitustegevus. Et piirkonda saaks rajada uusi elamuid ja nende kasutamiseks tarvilikke torustikke, uuriti enne pinnast.

Välitööde kogemusest, arheoloogilistest leidudest ning esialgsetest tulemustest räägib Jekaterina Lissitsina (OÜ Arheograator).  Ülejõe linnaosas on arheoloogilisi uuringuid tehtud ka varem.  Kirjalike allikate teateid ning arheoloogia andmeid ja nende põhjal piirkonna kujunemisloo kohta tehtud järeldusi tutvustab linnamuuseumi arheoloog ja Tallinna ülikooli ajaloo instituudi teadur Arvi Haak.

Ajalooõhtu algab 22. aprillil kell 16.

Ülejõe piirkonna ajalooõhtud toimuvad linnamuuseumi kaheaastase projekti «Üle jõe» raames. Projekti eesmärk on Tartu üht põneva ajalooga piirkonda lähemalt tundma õppida ja tartlastele tutvustada ning väärtustada seda huvitava elukeskkonnana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles