Kesklinna kooli hoolekogu hoiatab seksuaalkurjategija eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Kesklinna kooli hoolekogu hoiatab ringkirjas lapsevanemaid hiljuti vanglast vabanenud seksuaalkurjategija eest, kes on lähikonda elama asunud. Mees on täielikult ära kandnud oma kümneaastase karistuse laste vastu suunatud vägivaldsete seksuaalkuritegude eest.

«Minu ja sotsiaalpedagoogi poole pöördusid lapsevanemad,» ütles Kesklinna kooli direktor Kersti Vilson. «Nad lihtsalt kartsid ja olid mures laste turvalisuse pärast. Ega kool saa suurt midagi muud teha kui lastega rääkida sellest, kuidas võõraste inimestega käituda.»

Vilson ütles, et see on klassijuhatajatundides käsitletav teema ja klassijuhatajad saavad ka lapsevanematele meelde tuletada, kuidas õpetada lapsi riske vähendama. Eeskätt, et võõraste inimestega ei tohi kuhugi kaasa minna ja vajaduse korral tuleb appi karjuda.

«Nagu tuletõrjeõppust ja muud kriisiõppust tuleb korrata, tuleb ka sellist õpetust korrata,» ütles Vilson.

Kesklinna kooli hoolekogu esimees Kalle Kulbok ütles hoiatuskirja saatmist põhjendades,  et mehe kuriteod on olnud küllalt rasked ja seoses tema enne tähtaega vabastamise taotlusega on Tartu vanglast antud hinnang, et kuritegude kordumine on tõenäone.

«Praegune õigussüsteem ei näe pärast karistuse kandmist ette üleüldse järelevalvet,» lausus Kulbok. «Piirkonna noorsoopolitseinik ega kriminaalhooldajad polnud teadlikud, et võib tekkida täiendav turvarisk.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles