Puuetega tartlased saavad toetust eluruumi kohandamiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsuse sotsiaalabi osakonda ootab puuetega tartlastelt taotlusi toetuse saamiseks eluruumide kohandamiseks hiljemalt 1. septembriks.





Toetust saavad taotleda sügava liikumispuudega ja progresseeruva liikumisvõime kaotusega raske puudega tartlased. Toetust antakse puudega isiku alaliseks elamiseks ja taotleja või tema pereliikme omandis oleva eluruumi kohandamiseks. Sotsiaalabi osakond kompenseerib kohandamise maksumusest kuni 75 protsenti ja toetuse maksimummäär on 25 000 krooni.

«Eluruumi kohandamise all on mõeldud ehitustöid, mida tehakse selleks, et puudega inimesel on kergem oma eluruumi siseneda või kodus paremini toime tulla,» selgitas eakate ja puuetega inimeste hoolekandeteenistuse juhataja Indrek Sooniste.

Toetuse taotlemiseks tuleb esitada avaldus (vt link),  kahe ehitusfirma hinnapakkumine kohandustööde teostamiseks ja arstliku ekspertiisikomisjoni otsus koos seletuskirjaga puude raskusastme määramise kohta.

Taotluse vorm
http://www.tartu.ee/data/eluruumi_kohandamise_toetuse_avaldus%20koos%20e%20vastuse%20võimalusega.rtf

Täiendav info ja nõustamine tel 7361 305 ja 7361 314.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles