Natura alale jäävad erametsad saavad toetust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel aastal võtab sihtasutus Erametsakeskus Natura 2000 erametsamaa toetusetaotlusi vastu harjumuspärasest kuu aega varem: 2. kuni 21. aprillini.

Tartu metsaomanike seltsi esimees Uno Kiisholts märkis, et toetust võib taotleda vähemalt 0,3 hektari suurusele taotleja omandis olevale metsaalale, mis asub Natura 2000 võrgustiku alal. Sellistel aladel nimelt pole lubatud tavapärane metsade majandamine ning toetus on mõeldud kompenseerimaks erametsaomanikele saamata jäänud tulu.

Taotlus tuleb esitada igal aastal uuesti  sihtasutusele Erametsakeskus, Mustamäe tee 50, 10621 Tallinn. Taotlusi võetakse vastu ka hilinenult kuni 16. maini, kuid siis väheneb toetussumma ühe protsendi võrra iga hilinetud tööpäeva kohta.

Keskonnaregistrisse kantud alasid saab vaadata maa-ameti kaardiserveri kaardilt «Natura metsatoetused». Taotleja peab täitma aasta jooksul looduskaitseseaduse ja metsaseaduse nõudeid. Katastriüksuse piiripunktidega ühtivad metsaala piiripunktid tuleb looduses kõigil aastaaegadel hästi nähtavalt tähistada.

Taotluse võib esitada ka e-PRIA portaali kaudu: https://epria.pria.ee/epria/. Tartus aitavad konsulendid taotlusi täita Tartu jahindusklubis (Võru 80, tööpäeviti kell 10 - 16). Tartu konsulendid on Uno Kiisholts (tel. 566 70942), Väino Suigusaar (tel. 505 0939) ja Ülo Kuusik (tel. 516 9682).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles