Elukeskkond ja turvalisus

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Turvalisuse vaatevinklist analüüsivad elukeskkonda kaheksast võimulepürgijast vaid vähesed. Näiteks Vagabund nõuab, et öösel peab Rüütli tänaval liikuma politseipatrull, ning Keskerakond rakendaks ka Tartus tööle munitsipaalpolitsei.

IRL lubab jätkata spordirajatiste korrastamist ning uute spordiväljakute loomist. Näiteks Sepa tänava äärsele tühermaale peaks kerkima jalgpallihall. Samuti lubab erakond paigaldada Emajõele silla, mis ühendaks Tähtvere spordipargi ja SAK Tartu sõudebaasi.  

Konservatiivne Rahvaerakond peab tähtsaks tänavate, väljakute ja parkimisplatside korralikku liivatamist talvel ning lubab tõhustada kontrolli kodutute loomade majutamise üle. Erakond lubab puhastada Tartu piires Emajõe ning arendada veeturismi jõel ja Peipsil.

Isamaaline Tartu Kodanik lubab 2018. aastaks kruusakattega tänavatele tolmuvaba katet ning tuua kord kuus turg raeplatsile. Lubatakse rajada Annelinna tasuta parklaid ning teha kõnniteede libedusetõrje linna ülesandeks. Samuti lubatakse rajada kesklinna uus bussiterminal.

Valimisliit Vabakund ütleb, et nad lahendavad Rüütli tänava ööeluga seotud probleemid ning muudavad osa tänavast kohvikualaks. Osa linnale laekuvast reklaamimaksust annaks Vabakund majade fassaadide ja otsaseinte renoveerimiseks, kui sellega tuuakse linnapilti kunsti.

Reformierakond lubab Raadile uut kultuurilinnakut ning korrastada linna piires Emajõe kallasrajad. Linna tuuakse juurde sada istepinki ning sortimisvõimalusega prügikastid. Samuti jätkab Reformierakond tavaga avada igal aastal uus mänguväljak.     

Sotsiaaldemokraadid lubavad suurendada sotsiaaltöötajate hulka ja parandada nende töötingimusi. Linnaosaseltsidele lubatakse tegevus- ja projektitoetust. Parkidesse rajatakse uued piknikukohad ning kesklinna väljakutele ja muruplatsidele ehitatakse uusi purskkaeve.

Keskerakond märgib, et nad peavad tähtsaks rajada linnaosadesse koerte jalutusväljakud ning koristavad koos vabatahtlikega Raadilt ära «Teeme ära!» prügi ja ka teised isetekkelised prügimäed. Keskerakond kaalub tasuta prügivedu, kuna prügist on saanud energiaressurss.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles