Ropka pargis vedeles maa all laev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ohtlike jäätmetega tegeleva ASi Epler & Lorenz töömehed kaevasid läinud nädalal Ropka pargis välja metallist laeva, mida kunagi oli kasutatud masuudihoidlana. Epler & Lorenzi juhataja Janis Lorenzi sõnul oli neil eelnevalt olemas teave, et maa all võib olla laev.

«Arvasime, et kuna Emajõel pole kuigi suuri laevu liigelnud, saab ka maa all olla vaid mõni väiksemat sorti laevuke,» lausus Lorenz. «Aga et seal all on 25 meetri pikkune laev, seda me küll ei oodanud.»

Lorenzi kogutud info järgi oli laev endise lihakombinaadi territooriumile raudtee juurde veetud pärast Teist maailmasõda. Mis laevaga tegemist oli, pole Lorenz suutnud välja uurida.

Maa alla kaevatud laev oli pealt lahtine, kaetud hiljem puitkarkassiga ning mahutas umbes 200 kuupmeetrit masuuti. Nüüd lõikavad töömehed laeva tükkideks ning metall läheb kokkuostu.

Vajaduse Ropka pargis endise lihakombinaadi masuudihoidla juures kaevama hakata tingis asjaolu, et masuut oli mahutitest välja valgunud ning keskkonnale ohtlik. Janis Lorenzi väitel läheb hoidla likvideerimine ning maapinna kordategemine maksma üle 500 000 krooni. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles