Lugejate kirjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformsild

Linnavõimu ettepanek nimetada Laia tänava sild Vabaduse sillaks on üsnagi küüniline, kui meenutada tähelepanuväärse osa linnaelanike ja mitmete vabaühenduste vastuseisu sellele rajatisele, mis mõnegi asjatundja arvates muudab kesklinna veelgi auto(tossu)-rohkemaks.



Õigem oleks põlistada nimes need, kes jonnakalt keeldusid sellest kallist mänguasjast loobumast, küllap tehes teoks oma rahakottide tahte.


Niisiis: teen ettepaneku nimetada uus sild Reformisillaks. Reformsild poleks ka paha, aga võib tekitada veidi valesid assotsiatsioone. Olen giidina sellest nimevariandist rääkinud ka oma kodulinlastest klientidele – ja saanud ikka rõõmsameelse reaktsiooni.



Toomas Jüriado,
Tartu giid


Ma aru ei saa!


Mitte ei saa aru, mis sunnib bussifirmat (või linnavalitsust?) pidevalt bussisõitjate kallal õiendama selmet oma bussiasju (nt graafikuid) paremaks sättida.



Tartu Postimehes kirjutati õigesti, et sõitja talitab nii, nagu talle mugavam ja otstarbekam on – kui sinu ees avaneb bussi keskmine uks ja inimesed on välja tulnud, siis lähedki sealt sisse, mitte ei jookse esiukse juurde.



Kui rahvast on palju, raiskaks esiukse juures järjekorras seismine lihtsalt aega, ja kui buss on pooltühi, on täiesti ükskõik, kust inimesed bussi tulevad. Ja andke andeks, mina ei arva, et bussijuht peaks hakkama piletikontrolöriks (kontrolöride lendsalgad teevad nagunii oma karmi tööd piisava tihedusega).



E. Tamm
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles