ERM kutsub vanavanemate päevale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval tähistab Eesti Rahva Muuseum vanavanemate päeva, kus ühist tegevust jätkub erinevatele generatsioonidele.

Muuseumi teatel saab koos vanaisaga uudistada postimuuseumis vanu autosid 8. septembril kell 11–18. Vaatamiseks on väljas üle poole tuhande vanaisadeaegse mudelauto ning Tartus toodetud busside ja furgoonide mudeleid.

Samas saavad lapselapsed saavad vanavanematele rääkida, kuidas saab internetist tellida kaupa ning mida peab sellega seoses teadma. Abiks on näitus «Postis keelatud kaup».

Koos saab meisterdada postiliiklusvahendeid, autosid, lennukeid. Kes soovib, saab proovida linnusule ja tindiga kirjutamist.

Raadil saab aga vaadata näituse «Lase minu lambad laialt käia… Lambamaastikud Eestis ja Euroopas» välialal karjatatavaid lambaid ning sisenäitusel uurida lambapidamist mitmes Euroopa riigis. Näitusel saab katsuda erinevaid materjale ja proovida neid ära tunda, mängida magnettahvlil lambakarjatamise mängu, helistada Bulgaaria ja Kreeka lambakelli ning uurida, mis heina lambad armastavad.

Koos käsitöömeistritega saab kraasida villa, teha villapalle ja lõngalambaid ning uudistada kangakudumist. Vanavanemate päeva programmis saab osaleda kella 12–15.

Kolmele põlvkonnale koos on mõlema ERMi filiaali külastamine tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles