Tabivere volikogu umbusaldas taas vallavanemat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel Jõgevamaa Tabivere valla volikogu istungil otsustasid rahvaesindajad umbusaldada senist vallavanemat Riina Jäägerit. Tema kohusetäitjaks määrati vallavalitsuse liige, peamaakorraldaja ametit pidav Mati Põldma.

Umbusalduses heideti ette töötajate vahetumist ja stabiilsuse kadu vallavalitsuses. Samuti volikogu ootustele mitte vastamist. Senine vallajuht leidis aga oma selgitustes, et töötajate lahkumine ei ole seotud vallavanemaga. Samuti lisas ta, et on oma senises töös talitanud valla huvides.

Omakorda kritiseeris ta volikogu, et eelmistest valimistest saati ei ole see sugugi esimene vallavanema umbusaldamine ja et see on tema jaoks ohu märk. Viimati hääletas volikogu vallajuhi maha 2012. aasta maikuus.

Osa volinikke avaldas veel arvamust, et kas vallavanema umbusaldamisel nüüd, mõned kuud enne valimisi, on mõtet. Koalitsioon jäi aga endale kindlaks.

Umbusaldamise poolt hääletas 12 kohale tulnud volinikust 10. Vastu oli kaks liiget.

Opositsiooni ettepanekul algatati umbusaldusavaldus ka volikogu esimehe Artur Vaheri vastu, kuid see ettepanek ei leidnud hääletusel enamuse toetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles