Endises sõjaväelinnakus tulevad talgud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 15. juunil kell 11 alustavad Kasarmu 11 krundil tööd talgulised, et korrastada tulevast Tartu waldorfkeskuse asupaika.

Piirkond on saanud linna eestvedamisel lagedaks vanadest sõjaväehoonetest, et anda ruumi uutele algatustele. Talguliste ülesanne on sulgeda turvalisuse huvides miljööväärtusliku kiriku-söökla uksed ja aknad ning puhastada krunt võsast.

Peale oma kooli lapsevanemate ja õpetajate kutsutakse ka teisi tartlasi talgutööle. Kaasa palutakse võtta tööriistad, hoone avade kinnipanemiseks vajaliku materjali annavad korraldajad. Tööd tehakse pool päeva ja osalejatele pakutakse kehakinnitust.

2010. aasta sügisel otsustas linnavolikogu anda Kasarmu 11 hoonestusõiguse 50 aastaks Tartu waldorfkeskuse rajamiseks. Möödunud aasta lõpuks selgusid ka keskuse arhitektuurivõistluse tulemused: parimaks tunnistati Saksamaalt pärit arhitektide lahendus lasteaia, kooli ja sotsiaalkeskuse ehitamiseks kõnealusele krundile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles