Tartus kogunevad nanotehnoloogia tipud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dorpati konverentsikeskuses kohtuvad tänasest kolmapäevani läbi aegade suurimal funktsionaalsete materjalide ja nanotehnoloogia rahvusvahelisel konverentsil «Functional materials and nanotechnology» pea 300 teadlast 17 riigist.

Maailmas tunnustatud teadlased käsitlevad enam kui poolesajas ettekandes materjaliteaduse, füüsika ja säästva energeetika valdkonna arenguid.

Traditsioonilisest konverentsist «Functional materials and nanotechnology» on aastatega kujunenud tähtis teadusüritus Läänemere regioonis. Seda iseloomustavad lai teemaring, interdistsiplinaarsus ning rahvusvaheliselt tuntud esinejad.

«Tänavune konverents keskendub sünkrotronkiirguse ja laiemalt uute valgusallikate, nagu vabaelektron-röntgenlaserite kasutamisele materjaliuuringutes. Need on asendamatud töövahendid tungimaks nii mateeria fundamentaalsetesse protsessidesse kui ka rakenduslike uuringute tegemiseks eri teadusvaldkondades,» sõnas konverentsi korralduskomitee esimees professor Ergo Nõmmiste. Konverentsi korraldab Tartu Ülikooli füüsikainstituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles