Tartu judoka teenis kadettide Euroopa karikaetapil pronksi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel peeti Ukrainas Kiievis kadettide Euroopa karikaetapp judos, kus Tartu Do klubi noorjudoka Mattias Kuusik võitis kehakaalus kuni 81 kg pronksmedali.

Kuusiku kaalus oli kokku 48 võistlejat, teatas klubi Do. Loosi tahtel sai Kuusik esimese ringi vabaks. Teises ringis tuli vastaseks Venemaalt pärit Shamil Ali Abdullaev, kelle Kuusik alistas yukoga.

Järgmised kaks vastast, Ukraina enda judoka Bogdan Krikshtuli ja valgevenelase Yan Khalimoni, alistas Mattias kindlalt ipponi väärilise heitega. Poolfinaalis pidi meie noorjudoka tunnistama aga hilisema võitja valgevenelase Yahor Varapayeu paremust ning langes lohutusringi pronksmedali kohtumisse.

Pronksimatšis oli Kuusiku vastaseks Gruusia judoka Ieso Kvirikashvili. Kohtumine oli väga ettevaatlik ning hindeväärilisi heiteid ei tehtud. Neljaminutiline maadlusaeg maadeldi lõpuni ning Kvirikashvili pidi vastu võtma kaotuse, kuna tal oli kolm karistust Kuusiku kahe karistuse vastu.

Koos Kuusikuga Kiievis käinud treener Andres Põhjala märkis, et finaalikoht oli käega katsutav. «Mattias hakkas vist ise ka kartma, et võib poolfinaali võita ja seetõttu vedas vaimne pool natuke alt.»

Treener jäi siiski võistlusega rahule. «Mõni tehnika vajab veel lihvimist, ent oleme ettevalmistusega õigel teel.»

Juunikuus ootavad Kuusikut Tallinnas sama vanuseklassi Euroopa meistrivõistlused, kus ta on medalipretendent.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles