TÜ Kliinikumis algab streigi teine nädal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. oktoobril algas meditsiinitöötajate streik. Pildil TÜ Kliinikumi tühi ootesaal.
1. oktoobril algas meditsiinitöötajate streik. Pildil TÜ Kliinikumi tühi ootesaal. Foto: Sille Annuk

Arstide liidu ja tervishoiutöötajate kutseliidu teatel laieneb streik Tartu Ülikooli Kliinikumis esmaspäeval plaanilisele statsionaarsele kirurgilisele ja päevakirurgilisele haiglaravile, samuti psühhiaatriakliinikusse.

Tartu Ülikooli Kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael ütles, et streik puudutab järgmisi kirurgilisi erialasid: abdominaalkirurgia, üldkirurgia, ortopeedia, traumatoloogia, veresoontekirurgia, torakaalkirurgia, uroloogia, günekoloogia.

Ta täpsustas, et juba haiglaravil viibivate patsientide ravi ei katkestata, operatsiooni erakorralisuse hindamine on raviarsti pädevuses ning patsiente teavitatakse operatsiooni ärajäämisest streigi tõttu.

Lisateabe allikad

Täpsustavat infot saab:

abdominaalkirurgia osakonna kohta sekretärilt Jaana Möller telefonil 7318 228;

günekoloogia osakonna kohta vanemõelt Ingrid Tidemanilt telefonil 7319 951;

ortopeedia osakonna kohta sekretärilt Kaire Kallaselt telefonil 7319 202;

torakaalkirurgia osakonna kohta sekretärilt Mare Puusepalt telefonil 7318 902;

traumatoloogia osakonna kohta sekretärilt Inna Andreilt telefonil 7318 221;

uroloogia osakonna kohta sekretärilt Karin Randvoolt telefonil 7318 250,

veresoontekirurgia osakonna kohta sekretärilt Tiia Ilveselt telefonil 7318 295

ning üldkirurgia osakonna kohta sekretärilt Juta Sinimäelt telefonil 7318 248.

Psühhiaatriakliinikus lükatakse streigi tõttu edasi plaanilised hospitaliseerimised ning patsiente teavitatakse sellest ette. Täiendavat info annab psühhiaatriaosakonna sekretär Ülle Lõhmus telefonil 7318 784.

Ambulatoorne vastuvõtt häiritud

Ambulatoorses eriarstiabis jätkub streik 1. oktoobril kehtima hakanud reeglite kohaselt, mis tähendab, et streigiaegne töökorraldus peab tagama juba alustatud ravi järjepidevuse. Streigi tõttu jäävad ära esmased plaanilised ambulatoorsed vastuvõtud mõnede eranditega.

Plaanilist ambulatoorset eriarstiabi osutatakse kuni 18-aastastele (kaasa arvatud) lastele, onkoloogilist ja hematoloogilist ravi saavatele patsientidele ja rasedatele kõikidel erialadel.

Kliinikumi ambulatoorsetes osakondades tagatakse erakorralist ambulatoorset eriarstiabi vajavate (Cito! saatekirjadega) patsientide teenindamine.

Kliinikumi erakorralise meditsiini osakond (EMO) töötab tavapäraselt.

Kõige kaasaegsem info on kliinikumi kodulehel www.kliinikum.ee

Linna polikliinik toetab

Esmaspäeval, 8. oktoobril korraldab Tartu Linna Polikliinik ühepäevase toetusstreigi, olemaks samuti solidaarne tervishoiutöötajate püüdlustega.

See tähendab, et polikliinikus jäävad ära eriarstide esmased ambulatoorsed vastuvõtud. See ei puuduta lapsi, rasedaid ja vähihaigeid ega erakorralisi juhte.

Tartu Linna Polikliiniku peaarst Mihkel Lember ütles, et vastuvõtu ärajäämisest teavitakse kõiki patsiente ning see võib puudutada sadakonda inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles