Usinamad füüsikatudengid läksid ajalukku

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eile piisas Tartu Ülikooli füüsikatudengeil ajalukku minekuks loengusse ilmumisest: uue füüsikahoone nurgakivi silindrisse peidetud üliõpilaste nimekirjast jäid välja need, kes neljapäeval koolist puudusid.

«Mis teha, vahel peab lihtsalt õnne olema,» kommenteeris füüsikaüliõpilaste nimel kõne pidanud kolmanda aasta tudeng Roland Matt (pildil vasakul). Nimekirja, mis toodi kohale vedelat lämmastikku sisaldanud auravas termoses, hoiab Mati kursusevend Morten Piibeleht.

Nurgakivvi müüritud silindrisse said traditsioonilisena ka sama päeva ajaleht ning käibiva raha näidised, aga lisaks tohutu hulk pudi-padi – Tartu linna märgi ja puhkpilliorkestri Popsid visiitkaardini välja.

Tartu Ülikooli uus, 13 000-ruutmeetrine füüsikahoone kerkib krundile Viljandi maantee 42 Maarjamõisa tehnoloogialinnakus, millest on juba valmis keemiahoone ja tehnoloogiainstituut ning ehitamisel siirdemeditsiini keskus.

Ülikoolil füüsikahoone valmimise tähtaeg on 2014. aasta aprill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles