Inspektorid tuvastasid ülikooli raamatukogu remonditöödel rikkumisi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Raamatukogu katuse remont. Illustreeriv foto.
Tartu Ülikooli Raamatukogu katuse remont. Illustreeriv foto. Foto: Peeter Langovits

Tööinspektsiooni Lõuna inspektsioon kontrollis 26. septembril Tartumaal 16 ehitusobjekti ning avastas kokku 26 rikkumist. Kolmel korral pidasid inspektorid rikkumist nii tõsiseks, et algatati väärteomenetlus.

Rikkumistest üks tõsisemaid jäi inspektoritele silma Ülikooli raamatukogu ehitusel, kus kasutati tellinguid, millel puudusid allakukkumist takistavad piirded. Veel tuvastasid inspektorid, et viiel ehitusobjektil ei kandnud töömehed kaitsekiivreid.

Sihtkontrolli läbi viinud tööinspektori Küllike Kuusiku sõnul on kaitsekiivri kandmine ehitusplatsil kohustuslik töödel, kus võib esineda peavigastuse oht. Samuti peab kaitsekiivrit kandma kõrgel paiknevatel töökohtadel, tellingutel töötades ja ka tellingute püstitamisel ja lahtivõtmisel.

Puuduseid tuvastati ka teiste isikukaitsevahendite kasutamisel, kui töötajad ei kandnud ehitusplatsil turvajalatseid ja ketaslõikuriga töötades kuulmiskaitsevahendeid ja kaitseprille.

Tänavu on Eestis ehitusvaldkonnas juhtunud 235 õnnetust, neist kolmel juhul on õnnetus lõppenud surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles