Inkubatsioonis kasvab 26 ettevõtet

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juta Kuhlberg.
Juta Kuhlberg. Foto: SCANPIX

Tartu loomemajanduskeskuse ettevõtluskonsultant Juta Kuhlberg iseloomustab Janika Sammastot elukogenud inimesena, kellest õhkub rahu ja kindlameelsust. «Koostöö temaga on mind tõepoolest hämmastanud,» märkis Kuhlberg. «Just selle poolest, et inimene võttis kindla sihi ja tegi selle teoks. Ta oli väga vapper, kõik oleks võinud ka untsu minna.»

Juta Kuhlberg toob esile Janika Sammasto oskuse kõnelda ning ta esinemissarmi. «Oma raamatu esitlemisel jõudis ta kõigele mõelda. Pakkus kohaletulnuile koguni roosilehtedest keedetud roosisiirupit, mille oli pakkinud kompvekkidesse.»

Küsimuse peale, kas valdkond, milles Janika Sammasto usub ettevõtjana edu saavutavat, ei tundu pisut kummaline, vastas Kuhlberg, et kolme aasta jooksul, mil tema on loomemajanduskeskuses oma tööd teinud, on ta aru saanud, et inimeste mõjutamine ja aitamine eri meetodeid ja vahendeid kasutades on töötav äriidee.

Neid, kes niisugust teenust ootavad, on väga palju.

Kuhlberg lisas, et Tartu loomemajanduskeskuse tiiva all inkubatsioonis küpseb parasjagu  26 ettevõtet – tegijate seas on fotograafe, kunstnikke, disainereid, maastikuarhitekte.

Osa ettevõtteid on Kuhlbergi sõnul juba nii tugevad, et peavad lahendama ka selliseid probleeme, kuidas käituda mitte väikese, vaid hoopis väga suure tootenõudluse korral ja kuidas mitte muutuda kommertsiaalseks.

Kuhlberg märkis veel, et parasjagu nad ootavadki uute loovettevõtjate taotlusi äriplaanikoolitusest osavõtuks.

Loomemajanduskeskuse kodulehel olev taotlusvorm tuleks ära saata hiljemalt 10. oktoobril. Kursus pakub võimaluse arendada oma äriidee töötavaks äriplaaniks.

«Mõnikord annab see aga hoopis inimesele selguse, et ta ei sobigi ettevõtjaks, ning seegi on hea tulemus,» sõnas Kuhl­berg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles