Teerajajate alleele lisandub kolm jalapaari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Teerajajate alleel Tasku keskuse juures avati esimesed jalajäljed kolm aastat tagasi.
Tartu Teerajajate alleel Tasku keskuse juures avati esimesed jalajäljed kolm aastat tagasi. Foto: Margus Ansu / Postimees

Juba kolmandat aastat pannakse Tartu Teerajajate alleele väljavalitud tartlaste jalajäljed, selle aasta jälgede avamine on Tasku keskuse Riia tänava poolsel küljel täna kell 15.

Allee eesmärk on tunnustada Tartuga seotud inimesi, kes oma töö või teoga on andnud märkimisväärse panuse linna arengu, tutvustamise või tunnustamise heaks.

Augustikuus esitati jälgede saajaiks 21 kandidaati, kelle seast žürii valis esimest korda ja erandina tandemi ning neli kandidaati pandi rahvahääletusele.

Žüriisse kuulusid linnavalitsuse, ülikooli, maaülikooli, Tartu Postimehe, Vanemuise teatri, ülikooli kliinikumi, kaubandus- ja tööstuskoja ning Estiko esindajad.

Žürii valituteks osutusid Tanel Laisaar ja Marget Savisaar kui suurepärane meeskond, kes on kopsusiirdamiste abil andnud patsientidele uue hingamise nii otseses kui ka ülekantud tähenduses.

Rahvahääletusel Tartu Postimehe veebilehe ja Teerajajate allee kodulehe vahendusel osales üle 3000 inimese, neist enamiku eelistus kuulus kirjanikule ning mänguasjamuuseumi rajajale ja pikaaegsele juhile Tiia Toometile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles