Eesti toiduainetööstus propageerib mahetöötlust, mille alla peaks kuuluma ka leiva ja saia tootmine. Paraku ei saa enam osta lahtilõikamata leiba, kuigi on teada, et lõigatult läheb pool leiva väärtusest kaduma. Pealegi on leivaviilud väga õhukesed. Ja meie lastest kasvavad äpud, kes ei saa isegi leiva lõikamisega hakkama.
Lugeja kiri: palve toidutootjatele
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müüakse igasuguste lisanditega küpsetisi, aga ehtne Tartu Pere Leiva lihtrukkileib on jäänud tagaplaanile.
Möödunud aastal oli veel liikvel sama firma väike mõnus ja õige koostisega odrasepik, nüüd on see kadunud. Õiget sepikut tehakse sepiku- ja odrajahust, mitte rukkipüülist ja tangudest. Ei tea, milles asi, meie oma põllumehed ju kasvatavad otra. Ka saiad on teab mis lisandeid täis, nii et ise pätsist viile lõigata ei olegi võimalik.
Vanasti olid leivad-saiad kindlasti tervislikumad ja seda tasuks püüda ka tänapäeval.
A. Pint, rühma Jõgeva vanaemade nimel