Tartu Ülikool ootab kandidaate Rahvusmõtte auhinnale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Rahvusmõtte auhind.
Tartu Ülikooli Rahvusmõtte auhind. Foto: Margus Ansu

Kuni 1. novembrini saab esitada kandidaate Tartu Ülikooli Rahvusmõtte auhinnale, millega ülikool tunnustab Eesti rahvusliku ja riikliku eneseteadvuse edendajaid.

Tartu Ülikool annab Rahvusmõtte auhinda välja üheksandat korda ning sellele saavad kandidaate esitada TÜ nõukogu ja senati liikmed, teaduskondade ja teaduskonnaväliste asutuste nõukogud ning Eestis registreeritud juriidilised isikud, teatas ülikooli pressiesindaja.

Kandidaatide ülesseadmise põhjendatud esildised on oodatud rektori nimele aadressil Ülikooli 18, 50090 Tartu või e-posti aadressil rektor@ut.ee.

Eelmistel aastatel esitatud isikuid ei arvata automaatselt auhinna saaja kandidaatide hulka, küll aga on sama isikut lubatud esitada korduvalt.

Auhinna saaja valib välja 11-liikmeline komisjon, kuhu kuuluvad TÜ rektor, eelnenud aastal auhinna saanud isik, neli liiget ülikoolist ja viis liiget väljastpoolt ülikooli.

Rahvusmõtte auhinna saajale antakse Ilmamaa kirjastuse «Eesti mõtteloo» sarja 50 köidet ning klaasikunstnik Toomas Riisalu klaasist taies pidulikult üle rahvusülikooli 93. aastapäeval 1. detsembril Tartu Ülikooli aulas.

Eelnevatel aastatel on auhinna pälvinud kirjanik ja etnoloog Ilmar Talve, helilooja Veljo Tormis, akadeemik Endel Lippmaa, kunstnik Kaljo Põllu, kirjanik Ain Kaalep, etnoloog ja kultuuriajaloolane Ants Viires, kirjanik Mats Traat ning vaimulik ja publitsist Vello Salo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles