Tampere maja avas oma aastapäeval uue näituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval 15. aastapäeva tähistanud Tampere maja (Jaani 4) avas galeriis uue näituse. Muuseumikeskuse Vapriiki väljapanekus saab vaadata fotosid Tampere linna südamesse ulatuvast Näsijärvest ja elust selle ääres.

Näha saab hetki järveäärsetest töödest-tegemistest 19. sajandi lõpuaastatest tänapäevani. Vanim pilt on 1860. aastatest.

Näitus on lahti 21. oktoobrini. Galeriisse saab tulla iga päev kell 9–18, sissepääs tasuta.

Tartu vanalinnas tegutsev Tampere maja otsustati 1990. aastate alguses luua kahe sõpruslinna Tartu ja Tampere koostöö- ja kultuurikeskusena, mis oleks ühtlasi väike külalistemaja.

«Selleks valitud 1737. aastal ehitatud hoone on hea näide auväärse vana palkehitise ning Soome ja Eesti mitmepalgelise ja elujõulise nüüdiskultuuri põimumisest,» märkis maja tegevjuht Sakari Neuvonen.

Tampere majas on olnud peaaegu kakssada kunstinäitust ja üle saja kirjandusõhtu, lisaks kümneid kontserte, teatrietendusi ja muid üritusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles