Tartu Ülikooli Kliinikumis algas streigi esimene päev rahulikult

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. oktoobril algas meditsiinitöötajate streik. Pildil TÜ Kliinikumi registratuur.
1. oktoobril algas meditsiinitöötajate streik. Pildil TÜ Kliinikumi registratuur. Foto: Sille Annuk

Täna algas Arstide Liidu ja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu välja kuulutatud streik, mille tõttu jääb Tartu Ülikooli Kliinikumis ära üks osa  ambulatoorsetest vastuvõttudest. Streigipuhune täpne töökorraldus on kirjas internetiaadressil www. kliinikum.ee.

Kell 8 ei erinenud kliinikumi ambulatoorse vastuvõtu ootekoridorid tavapäevadega võrreldes eriti millegi poolest. Enamasti olid need tühjad, kuna täpselt kell 8 algavaid vastuvõtte on ka tavapäevadel vähe.

Küll aga jagasid Puusepa 1-a asuv Maarjamõisa polikliiniku fuajees ajakirjanikele selgitusi Tartu Ülikooli Kliinikumi juht Urmas Siigur, avalikkussuhete juht Kristi Tael ning Tartu Arstide Liidu juhid Vivika Adamson ja Jaan Sütt.

Arstid Vivika Adamson ja Jaan Sütt on küll streigikorraldajad, kuid ise nad streikijate hulka ei kuulu oma töö eripära tõttu. Ivika Adamson töötab infektsioonikontrolli teenistuses nakkushaiguste arstina ja Jaan Sütt on anestesioloog, keda täna ootas ees tööpäev hoopis kiirabis.

Kliinikumi registratuuride esised olid samuti rahvavaesed.

Klienditeenindaja Lehte Sepp ütles, et kõik on seni rahulik ja ükski patsient ei ole nendega kuri olnud. Ta tunnustas arstikabinettide õdede tööd, kes on enamasti suutnud oma ambulatoorsele vastuvõtule tulema pidanud patsientidele vastuvõtu ärajäämisest teatada.

Kui palju arste streigi esimesel päeval täpselt streigib, oli Vivika Admasonil raske ütelda, sest kõik arstid ei võta vastu esmaspäeval. Ka võib iga arst vahetult enne hommikut otsustada, kas ta sel päeval streigib või mitte.

Täpse streikijate arvu ja streigitud tundide hulga saavad tööseisaku korraldajad öelda alles iga päeva õhtul.

Varem on Adamson öelnud, et streigis osalemisest on teatanud umbes 120 arsti.

Eesti Tervishoiutötajate Kutseliidu juht Iivi Luik lisas, et esimesel nädalal puudutab nende kutseliidu streik kõige enam radioloogiateenistuses töötavaid radioloogiatehnikuid.

Neis kabinettides, kus ambulatoorset tööd tegev eriarst streigib, on õde kindlasti postil ja jagab vajadusel infot.

Kokku on Iivi Luige sõnul TÜ Kliinikumis eelseisval nädalal streikivaid õdesid, radioloogiatehnikuid ja laborante kokku 80 ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles