Teefirma ütles Tartu linnale lepingu üles

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd
Teetööd Foto: Toomas Huik / Postimees

Tartu peab otsima kiirkorras uue firma, kes teeks asfalttänavatel igapäevast remonti, sest senine ettevõte eelistas kahjumiga töötamisele leppetrahvi maksmist.

Lepingu ülesütlemisega kaasnev leppetrahv on 30 000 eurot, kuid Kagu Teede ehitusdirektor Tenno Pleksepp ütles, et see on odavam, kui oleks töötada senise lepingu lõpuni 2014. aasta märtsis.

Pleksepp ütles, et kallinenud on bituumen ja kütus, pealegi ei või teemasinates enam kasutada erimärgistusega kütust, seega kulud on kasvanud mitmel põhjusel.

Põlva Teed, mis nüüdseks on ühendatud ettevõttesse Kagu Teed, teatas linnale juba augusti alguses, et sooviks alustada seni kehtivate hindade ülevaatamise eesmärgil läbirääkimisi.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak tõdes aga, et juristid hindasid olukorda ega näinud riigihangete seaduse järgi selleks võimalust.

Nii teatas Kagu Teed eelmisel nädalal, et ütleb lepingu üles alates 24. novembrist. Lepingu ülesütlemise tähtajaks oligi ette nähtud kaks kuud.

Kuuajane tühimik

Nüüd on linnavalitsus esitanud volikogule eelnõu uue hanke korraldamiseks. Lepinguperiood algaks uue aasta algusest ja kestaks kolm aastat. Kiiremini hanget korraldada ei õnnestu, seega jääks aga novembri lõpust uue aasta alguseni tühimik.

Haak ütles, et õnneks ei ole see tänavaremondi tippaeg, kuid kindlasti tuleb selleks ajaks töövõtja leida.

«Remont tegemata ei jää, meil on õigus tellida väiksemas mahus töid. Kui hind ei ületa 10 000 eurot, ei ole selleks suurt hanget vaja teha,» nentis Haak.

Kuni 24. novembrini jätkab tänavate remonti Kagu Teed. Pleksepp kinnitas, et nad kavatsevad oma kohustusi lõpuni täita, ja Haak kinnitas, et linn kavatseb kohustuste täitmist ka nõuda.

Nõuded täpsemalt kirjas

Haak lisas, et uues hankes on kavas täpsemini sõnastada kvaliteedinõuded ja nõuded tööde tegemise tähtaja kohta. Tänavu kerkis mitmel pool üles probleem, et freesitud augud ootasid uue asfaldiga täitmist päevi.

Niisamuti on kavas lepingus kindlaks määrata võimalused hinnatõusudega arvestamiseks, et tagada nii lepingu elujõulisus.

Tänavate igapäevaste remonditööde sisu on asfaltkatte aukude remont, väikesemahulised asfaltkatte pindamised, lagunenud äärekivide väljavahetamine, vaatlus- ja restkaevude tõstmine katte tasapinda, sildade vuukide korraline remont, munakivi-, parkett- ja betoonsillutisega tänavate remont ning tänavakatte seisukorra jälgimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles