Tartu sõudjad said uue kaheksapaadi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ ASK-i uus kaheksapaat Emajõe ääres.
TÜ ASK-i uus kaheksapaat Emajõe ääres. Foto: Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi

Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi sõudelaevastik sai omale uue lipulaeva: värskelt Itaalia Filippo paaditehases valminud kaheksakohalise paadi.

Iga sõudelaevastiku lipulaev on kaheksapaat, mille järgi mõõdetakse ühtlasi ka klubi võimekust, kinnitas spordiklubi teade. Uue kaheksapaadi soetamine on suur samm edasi ka inventaripargi arengus, sest seni kasutusel olnud puidust kaheksapaat pärines aastast 1978. Et vana paat oli ligikaudu 90 kg ülekaalus, ei olnud sellega enam võimalik võistlustel konkurentsis püsida.

Aluse valmistamisel kasutati põhiliste materjalidena süsinikkiudu, kevlarit ja alumiiniumi. Paadi pikkuseks on 17,63 m kaal kõigest 96 kg. Transpordi ajaks saab seda lahutada kaheks sektsiooniks. Eeldatavalt püsib paat kasutuskõlblikuna pool sajandit, millest kõrgel tasemel võib konkureerida järgnevad 20 - 30 aastat.

Tuleva aasta juulis lähevad TÜ ASK sportlased kaheksapaadiga püüdma medalikohta Venemaal Kaasanis toimuval universiaadil. Samuti läheb kohalikul tasandil kaitsmisele Eesti meistritiitel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles