Tartu linnaametnikud saavad kätte elektriautod

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil elektriauto Nissan Leaf.
Esiplaanil elektriauto Nissan Leaf. Foto: Mihkel Maripuu

Reede lõuna paiku annab AS Fakto Auto Tartu raekoja ees linnale üle neli uut elektriautot Nissan Leaf. Sotsiaaltöötajate Mitsubishidest märksa suuremad ja mugavamad Nissanid hakkavad sõidutama linnavalitsuse ametnikke.

Elektriautod ostis linnavalitsus Kredexi toetusega, mis on 18 000 eurot ühe auto kohta. Toetus katab ligikaudu poole auto maksumusest.

Linnavalitsuse teatel läheb kaks elektriautot linnamajanduse osakonna ja kaks aga linnakantselei ametnike töösõitudeks.

«Elektriautode kasutuselevõtuga vähendame ametisõitudeks tehtavaid kulutusi ning teiselt poolt saame kaasa aidata taastuvenergiaallikate laialdasemale kasutamisele,» märkis abilinnapea Raimond Tamm. Tema sõnul tahab linn ka ühistranspordis hoida rohelisemat joont ning minna järkjärgult üle gaasil töötavatele bussidele.

Lisaks reedel saabuvatele sõidab Tartus veel 35 elektriautot, millest 30 kasutavad linna sotsiaaltöötajad. Saastekvootide müügist saadud elektriautod on sotsiaaltöötajate kasutuses 2015. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles