Teadust jagus ka ostlejatele

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Kivilinna gümnaasiumi tudengite laua juures sai vaadata keemiakatseid. Veelgi enam – neid sai ka ise teha ja näppe sisse toppida, nagu kuueaastane Oskar Maamets (pildil) ka kohe võimalust kasutades tegi.

Teadusaasta sai eile läbi ja nagu sellisel puhul kombeks, ikka pauguga. Finaaliks kujunes suur teaduspäev kaubamajas, kus Kivilinna gümnaasiumi õpilased, maaülikooli tudengid ja energia avastuskeskuse töötajad tegid näidistöötubasid ja katseid.

Kohal oli ka päris ehtne vormel StudentFormula meeskonnalt ja TTÜ biorobootikakeskuse robotkala. Teadusaasta ise oli mõeldud ennekõike lastele ja noortele, kuid kaubamajas oli esialgu suurem osa huvilistest just täiskasvanud, kes olid lõunatunnil või vabal päeval ostlema tulnud.

Kes teaduspäevale ei jõudnud, ei pea nukrutsema, sest raeplatsil on endiselt teadustelgid töötubasid tuubil täis, homme õhtul on suurejooneline teadlaste öö ja nädalavahetusel saab aega sisustada Ahhaa keskuses teadusteatrite festivalil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles