Kooliteater toob lavale nii omaloomingu kui klassika

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune kooliteatri festival peeti Viljandis. Pildil  Võrumaa Pikakannu põhikooli näitering Lindgreni ainetel lavastusega «Meie väike paradiis».
Mullune kooliteatri festival peeti Viljandis. Pildil Võrumaa Pikakannu põhikooli näitering Lindgreni ainetel lavastusega «Meie väike paradiis». Foto: Peeter Kümmel/ Sakala.

Aprilli alguses jõuab Tartusse koolinoorte teatrifestival «Kooliteater 2009», millel astub üles kokku 17 gümnaasiumite näitetruppi üle Eesti.


Teatritruppide repertuaar on väga mitmetahuline, edastas «Kooliteater 2009» kommunikatsioonijuht Uko Urb. Esitatakse omaloomingut ja klassikat.



Nii jõuab lavale eestluseteemalistest esseedest võrsunud näidend, mis esitab noore inimese ausa nägemuse täna toimuvast. Samas leiab Shakespeare’ist inspireeritud tükke ja näiteks Võrumaalt saabuv kooliteater ei lausu laval ühtegi sõna.



Festivali peakorraldaja Hedi-Liis Toome kinnitusel on festivalil mitu eesmärki. «Pakume kooliteatritele võimalust nii oma oskusi näidata kui ka teiste harrastajatega tutvust teha ja kogemusi jagada. Lisaks selgitatakse sündmuse raames välja selle aasta parim gümnaasiumitaseme kooliteater.»



Toome lisas veel, et üritus on noortele näitlejatele ka heaks võimaluseks saada professionaalset tagasisidet oma esinemistele. «Igale etendusele järgneb privaatne arutelu žüriiga. Nii saavad näitlejad tulevikku silmas pidades väärtuslikke näpunäiteid,» märkis peakorraldaja.



Kooliteatritele suunatud festivali on tehtud juba 1982. aastast ning selle lavalaudadelt on läbi käinud mitmed praegu kõrgelt hinnatud näitlejad. Seekordne sündmus on järjekorras juba 27.



Kõik teatrifestivali etendused toimuvad 3.-5. aprillil Athena keskuse kahes saalis ning on publikule tasuta. Lisainformatsiooni saab festivali veebilehelt. kooliteater.festival.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles