Tartu Motoshow näitab K.I.T.T.-i

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teleseriaalist «Knight Rider» tuntud imeauto K.I.T.T. lendamas üle politseiautode.
Teleseriaalist «Knight Rider» tuntud imeauto K.I.T.T. lendamas üle politseiautode. Foto: Kaader filmist

Eeloleval nädalalõpul Tartu Näituste messikeskuses peetav Eesti viimaste aastate ainus suurem motonäitus Motoshow 2012 peibutab publikut muu hulgas ka telesarjast «Knight Rider» tuntud imeauto K.I.T.T.-i koopiaga.

Lisaks K.I.T.T.-ile näeb 28. - 30. septembrini Tartus traditsiooniliselt automaailma uudismudeleid. Aukohal on ka hobisõidukid ning uunikumid.

Korraldajate teatel võtavad messikeskuse A-hallis koha sisse uued autod, millest paljusid esitletakse Eestis esimest korda. Näiteks Renault Clio IV maailma esmaesitlus toimub samaaegselt Tartuga Pariisi autonäitusel.

Veel saab näha maailma esimest suurendatud sõiduulatusega elektriautot Opel Ampera, millele on akude laadimiseks paigaldatud bensiinimootor.

Kõrvalhall on kolmeks päevaks hobiautode päralt. Põnevust pakuvad seitse kiirendusautot, mis Motoshow lõppedes korraga käima pannakse. Autospordihuvilised saavad ennast proovile panna rallisimulaatoril.

C-hallis saab tutvuda uute autode ning varuosadega. Suurt rõhku pannakse ökonoomsetele masinatele, mis liiguvad maagaasi ja elektri jõul.

Välialal on traditsiooniliselt veo- ja matkaautod, Ameerika päritolu masinad ning Eesti Lada Klubi, kes üllatab haruldase kabriolett-Ladaga. Proovisõitudeks maasturiga on avatud eraldi rada.

Näituse ajaks kerkivad messikeskuse ette tribüünid, kust saab jälgida vigursõite, tantsutüdrukute esinemist ning kus selgitatakse välja ökonoomseimad pereautod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles