Miks jäi laupäeval Sadamateatris ära «Oblomovi» etendus?

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Sille Annuk

Möödunud laupäeval jäi Sadamateatris ära «Oblomovi» etendus. Saal oli rahvast täis ning alles vahetult enne algust öeldi inimestele, et etendust ei toimu. Miks?

Paavo Nõgene, Vanemuise juht:

Etendus jäi ära sellepärast, et noornäitleja Priit Strandberg viibis sel ajal paraku Tallinnas ehk unustas etenduse ära.

See lahterdub inimliku eksituse kategooriasse. Kahju, et selline asi juhtus, ja loomulikult vabandame. Näitleja ise on suhteliselt šokis, et ta oma esimestel tööpäevadel sellise jamaga hakkama sai.

Mis hetkeks see selgus?

Kõikidel näitlejatel on kohustus olla kohal pool tundi enne etenduse algust ja kuna Priitu ei olnud, tegi etenduse juht Mai Jägala talle kõne ning selgus, et ta ei viibigi Tartus.

Teatris ongi selline kord, et vähemalt pool tundi enne etenduse algust teeb etenduse juht nendele inimestele, keda ei ole veel kohal, telefonikõne.

Kuidas teater käitus?

Teatril on sellisteks puhkudeks kindel kord. Peaosatäitja Rein Pakk loomulikult vabandas publiku ees ja nendele, kes olid kohale tulnud, pakuti võimalust, et pilet ostetakse tagasi või vahetatakse teise etenduse pileti vastu. Omalt poolt annab teater kompensatsiooniks kinkekaardi, nad saavad ühe teatriskäigu tasuta.

Milliseid variante teater veel kaalus?

Kuna kõik osatäitjad on professionaalid, siis kaaluti ka asendamise võimalust. Selliseid asju on ette tulnud, aga see etendus ei oleks olnud siis sellises kvaliteedis, mida teater soovinuks näidata.

Kuna ka suures majas etendunud «Moonlight express» oli välja müüdud, siis me ei saanud pakkuda külastajatele võimalust kolida teise majja.

Oleme ka etenduse algust edasi lükanud, aga sellisel juhul oleks saanud etendus alata alles kell kümme õhtul ja seda varianti poleks me tahtnud publikule pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles