Tammelinnas algab pidu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammelinna päevade üks keskusi - Oskar Lutsu majamuuseum Riia tänaval.
Tammelinna päevade üks keskusi - Oskar Lutsu majamuuseum Riia tänaval. Foto: Ain Protsin

Teisipäeval algavad üheksandad Tammelinna päevad, mis pakuvad osalistele põnevaid õpitubasid, näitusi, kontserte, kirjandus- ja kultuuriloolisi ettevõtmisi ning sportimisvõimalusi. Tavakohaselt võisteldakse ka tammetõrude kogumises, et täita Elistvere loomapargi asukate sahvrid.

Tammelinlased on oma linnaosa päevadel agarad kaasalööjad ja pakuvad ka omalt poolt uusi ideid välja, rääkis Tammelinna päevade projektijuht Tiina Konsen. «Tänavu näiteks tutvustab Maie Liplap Rootsi emigreerunud kirjanikku Karin Saarsenit ja on ette valmistanud ka kultuuriloolise jalutuskäigu Tammelinna vanemas osas. Aaren Pillesaar aga kutsub kepikõnniharrastajad Tamme staadionile kõndima.»

Jätkub populaarne sari «Kohtumine põlise tammelinlasega», kus seekord on külalisteks Virve ja Udo Tiirmaa. Virve Tiirmaa on Tammelinnas sündinud ja oma sünnikodus üle 80 aasta elanud ning on kohtunud kõigi tuntud tammelinlastega. Tartu linna aukodanik Udo Tiirmaa on Eesti Arhitektide Liidu liige ning teab Tammelinnast ja tammelinlastest samuti palju huvitavat kõnelda.

Tavakohaselt kogutakse Tammelinna päevade ajal Elistvere loomapargile tammetõrusid, mida võetakse vastu kolmapäeval kella 16–18 ja neljapäeval kella 8–10 Tõrukese lasteaias (Tamme pst 43). Selgitatakse välja tublimad  tõrukogujad.

Tammelinna päevad lõpevad reedel Tammelinna gümnaasiumis toimuva teadlaste öö üritusega.

Õpitoad, näitused, kontserdid, kirjandus- ja filmiõhtud toimuvad Tammelinna raamatukogus, Oskar Lutsu majamuuseumis, Tamme gümnaasiumis ja Tõrukese lasteaias, spordiüritused Tamme staadionil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles