20. Augusti Klubi kutsub konverentsile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veidi rohkem kui 21 aastat tagasi Eesti taasiseseisvumise poolt hääletanud toonased ülemnõukogu liikmed ehk 20. Augusti Klubi korraldab 29. septembril Tartus lähiajaloo konverentsi «Meie vabaduse mitu nägu».

Ürituse, kus vaatluse all Eesti taasiseseisvumise kohta kogutud ajalooline materjal, avab klubi president Ants Veetõusme. Ettekannetega esinevad ajakirjanik Sulev Valner, jurist Raul Narits, ajaloolane Mati Graf, haridus- ja seltsitegelane Madis Linnamägi, ajaloolane Tõnu Tannberg jt.

Korraldajate kinnitusel on konverentsi ajendiks raamatus «Mitme tule vahel» ilmunud artiklid, mis vajavad laiemat arutelu. Kokkusaamisel tehtavad ettekanded on kavas välja anda eraldi raamatuna.

Samas on avatud ka näitus 21 aasta tagustest sündmustest Eesti Vabariigi taastamisel ning paljudest tolle aja tuntumatest inimestest.

Konverents algab 29. septembril kell 10 TÜ raamatukogu konverentsisaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles