Tartu sügisrulli võitis Peeter Kümmel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Peeter Kümmel sügisrulli rajal.
Võidukas Peeter Kümmel sügisrulli rajal. Foto: Allikas: Tartu suusaklubi

Laupäeval väga ilusa sügisilmaga Tähtvere spordipargi radadel peetud Tartu sügisrullil suudeti mõlemad põhiklasside võidud Tartu suusaklubi sportlaste poolt koju jätta. Meesteklassis võidutses Eesti esisprinter Peeter Kümmel, kel tihti on kodurajal ebaõnne tõttu võit kättesaamatuks jäänud. Naiste ja neidude ühisstardis näitas nii jooksu- kui rullsuusarajal parimat aega esimese aastat EMÜ tudeng Kati Tammjärv.

Erinevates vanuseklassides suutsid Tartu suusaklubi noored veel võidu koju jätta kolmel korral: N14 Stine Lise Truu; M14 Marten Soeson; M20 juunioride koondislane Martti Rell. Kolm võitu võtsid ka tublid Võru suusanoored: N16 Karoliine Kuus; N20 Mariliis Aasa; M18 Thomas Kuus. Teistes klassides olid lisaks võidukad: M16 Martin Luts Nõmme spordiklubist; N18 Seila Peek Põhjakotkas Viljandist ning harrastajate klassis olid kiiremad Tartu usinad suusatajad Andres Juursalu ja Sippie Truu. Viimane on ka N14 klassi võidutüdruku ema, kusjuures perepea Janek oli meesharrastajate klassis teine. Täpsemad tulemused on näha Tartu suusaklubi kodulehel.

Juba 17. korda Tartu suusaklubi poolt korraldatud sügisesel suusavõistlusel on traditsiooniliselt vaja võistlejatel esmalt läbida jooksudistants, seejärel jooksusussid suusasaabaste vastu vahetada ja viimaseks heidelda rullsuusatamise vabatehnika distantsil.

Nimetatud võistlus on paljudele Eesti parimatele suusanoortele muutunud olulisemaks sügiseseks jõuprooviks ja kontrolliks enne talviseid põhivõistlusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles