Luuletaja kujundas uue kogu kahasse abikaasaga

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luuletaja Kauksi Ülle 50. sünnipäeva puhul avati TÜ õppehoones fotonäitus. Juubeliks ilmus Kauksi Ülle luulekogu «Palunõiaq».
Luuletaja Kauksi Ülle 50. sünnipäeva puhul avati TÜ õppehoones fotonäitus. Juubeliks ilmus Kauksi Ülle luulekogu «Palunõiaq». Foto: Sille Annuk

Luuletaja ja kultuuritegelane Kauksi Ülle andis oma 50. sünnipäevaks välja luulekogu «Palunõiaq», mille ta on suuresti kujundanud ise.

Raamatus on märgitud, et kaas «om trükit ja sisu piltega kaunistõt Seto Ateljee Galeriih». Kuid nagu luuletaja täna Lõuna-Eesti keele- ja kultuuriuuringute keskuses selgitas, on tema joonistustest valmistanud pakutrükiks tarvilikud puugravüürid tema abikaasa Evar Riitsaar. Kahekesi on nad pakutrükiga kaunistanud praeguseks sadakond erinevat kaant. Kavas on kaunistada vähemalt teist sama palju.

Kauksi Ülle saab 23. septembril 50-aastaseks. Tartu Ülikooli Lõuna-Eesti keele- ja kultuuriuuringute keskus ning Tartu kirjandusmaja tähistavad seda täna seminari, näituse avamise ja sümpoosioniga.

Seminar ülikooli peahoone auditooriumis 139 algas hommikul ja lõpeb kell 17. Kavasse on kirjutatud ettekannetega esinema Tiia Allas, Piret Viires, Hasso Krull, Margit Tintso, Ave Mattheus, Aare Pilv, Merlin Mürk, Heidi Aadma ja Andreas Kalkun. Lõunavaheajal avati fotonäitus Lõuna-Eesti keele- ja kultuuriuuringute keskuses Tartu Ülikooli Lossi tänava õppekeskuses.

Sümpoosionil täna kell 18 tulevad Tartu kirjandusmajas esitlusele luulekogu «Palunõiaq» ja Mokornulga leelokoori CD.

Luuletaja ja tema abikaasa pakuvad esitlusel võimalust igal soovijal endale meelepärane esikaas trükkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles