Hea arst teenib paar tuhat eurot, õde alla tuhande

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilk üheksakohalisse intensiivravisaali, kus esmaspäeva varahommikul oli arstidel ja õdedel valvata kolm patsienti.
Pilk üheksakohalisse intensiivravisaali, kus esmaspäeva varahommikul oli arstidel ja õdedel valvata kolm patsienti. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli Kliinikumis töötavad arstid teenivad kuus brutopalgana keskmiselt 2148 eurot, õed 955 eurot.

Kliinikumis töötab 650 arsti, 1256 õde ja 867 hooldajat. Tööseadustest tulenevalt töötavad kliinikumi töötajad mitte enam kui ühe koormusega ehk täistööajaga.

Avalikkussuhete juhi Kristi Taela sõnul on nooremarsti-õppejõu lepingujärgne põhipalga määr (üldjuhul on tegu residentuuri lõpetanuga, kes töötab nooremarsti-õppejõuna kuni 5 aastat) 1214 eurot kuus. Arsti-õppejõu lepingujärgne põhipalga määr on 1278 eurot ning vanemarstil- õppejõul (üldjuhul vähemalt 10 aastat töötanud arsti-õppejõuna, põhimõtteliselt oma erialal liider ja tunnustatud spetsialist ka väljaspool kliinikumi) 1406 eurot.

Tegelik töötasu kujuneb Kristi Taela sõnul suuremaks, kuna põhipalgale liidetakse seaduses määratletud lisatasud, näiteks öötasu, riigipühadel makstav lisatasu, töö tulemuslikkuse või eriala spetsiifikaga seotud lisatasud ning ka ületunnitasu. Keskmise palga arvutamisel summeeritakse kõik palgakomponendid.

Sellest tulenevalt on Tartu Ülikooli Kliinikumi keskmine töötasu 2011. aasta andmete järgi arstidel 2148, õdedel 955 ja hooldajail 523 eurot kuus.

Täitmata ametikohtadest rääkides ütles avalikkussuhete juht Kristi Tael, et erakorralise meditsiini osakonnas on praegu täitmata viis ja pool õekohta.

Õde otsitakse ka endokrinoloogia-gast­ro­enteroloogia osakonda, nakkushaiguste osakonda, üldintensiivravi osakonda (0,75 ametikohta), reumatoloogia-sisehaiguste osakonda ning sisekliiniku ambulatoorsesse osakonda.

Mis aga arstidesse puutub, siis väitis Tael, et praegu on täitmata laste hambaravi osakonnas 0,25 ametikohta, pool ortodondi ametikohta ja pool taastusraviarsti ametikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles