Lukas tegi emast eriti erilise ema

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike tartlane Lukas tegi oma emast Elite erakliiniku 1000. sünnitaja.
Väike tartlane Lukas tegi oma emast Elite erakliiniku 1000. sünnitaja. Foto: Sille Annuk

Täna läheb Elite kliinikust koos ema ja isaga koju neli päeva vana Lukas, kelle sünd oli selles haiglas omaette sündmus.

Nimelt tegi tartlastest abielupaari teine poeg oma emast Elite kliiniku 1000. sünnitaja. Arstide plaani järgi pidi Lukas keisrilõikega ilmale tulema tegelikult täna, 19. septembril. Millegipärast hakkas väikesel mehel aga kiire ning nii aitaski 15. septembri öösel kell 3.22 Elite sünnitusosakonnas valves olnud kliiniku juht Andrei Sõritsa koos kolleegist poja Deniss Sõritsaga ta ilmale.

«Meie tuhandendal sünnitajal sündis terve täiskantud poiss,» teatas ASi Kliinik Elite arendusjuht Kristina Sõritsa rõõmsalt. Kõik on hästi ka Lukase 31-aastase emaga, kellele tehti keisrilõige silmaarsti ettekirjutuse järgi.

Lukas kaalus sündides 3 kilo ja 160 grammi, oli 51 sentimeetrit pikk ja tema sünnihindeks panid arstid 9. Eile oli väikemees kaalus juba veidi juurde võtnud. Keskpäevalgi võttis ta parajasti väikest einet, mis venis õige pikaks lõunaks, sest sööja jäi ema rinna otsas ilmast ilma magusalt magama.

Elite kliinik on Lõuna-Eesti ainus erasünnitusmaja. Esimene laps, ligi 3,6 kilo kaalunud 53 sentimeetri pikkune poiss, sündis seal 2002. aasta 28. augustil kell kolm öösel. «Nüüd on meil sündinud juba üle tuhande lapse, sest igal aastal tuleb ilmale ka mitu paari kaksikuid,» ütles Kristina Sõritsa.

Kümne aastaga on Elites ilmavalgust näinud 1014 tüdrukut ja poissi. Tänavu on seal sündinud 77 last ehk 39 tüdrukut ja 38 poissi. Statistika järgi on Elite keskmine sünnitaja üle 30-aastane kõrgharidusega eestlanna. Lukase mõlemad vanemad on kõrgharidusega: ema on õppinud õpetajaks ja isa inseneriks.

Elite, Tähe või Gyne kliinikus arvel olnud rasedatele maksab seal normaalne sünnitus 400 eurot, plaaniline keisrilõige 720 ja erakorraline keisrilõige 600 eurot. Mujal arvel olnud rasedatel tuleb selles haiglas sünnitades rohkem maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles