Vildes algavad loengud tervisesportlastele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Teppan kinnitas, et tulevikus võib teda võistlemas näha vaid rahvaspordiüritustel.
Vahur Teppan kinnitas, et tulevikus võib teda võistlemas näha vaid rahvaspordiüritustel. Foto: Nordic Focus

Täna saab avalöögi spordiloengusari «Treenime mõistusega!». Kogunetakse igal teisipäeval kell 19.45 Vilde tervisekohvikus.

Esimese loengu peab jooksutreener Harry Lem­berg, kes räägib, kuidas treenivad tipud enne tähtsaid maratone ning milliseid vigu peaks harrastaja kõige olulisemal treeninguperioodil vältima.

«Ma näen iga päev, et harrastussportlased lausa janunevad sellise info järele,» rääkis ürituste eestvedaja ja Suusahullude treener Vahur Teppan (pildil), «nad on hirmsad fanatid ja lähevad põhiteadmisteta väga hoogu.»

Nii saab loengutes teadmisi, kuidas treenida mõistlikult ja nii, et sport siiski tervisele kasulikuks jääks.

Erinevatel teemadel jagavad kogemusi spetsialistid, treenerid, tegev- ja endised sportlased.

Loengukava on üles ehitatud, võttes arvesse tavalise spordiharrastaja tegevusi aasta jooksul. Kevadel ja sügisel tuleb juttu jooksmisest ning rattasõidust, talvel suusatamisest.

Ka on Teppan lähtunud sellest, et teoreetilisemale loengule järgneks praktilisem vaatenurk samale teemale. Loengutele tuleks varem registreeruda.

Kuigi suusailmadeni on veel aega, on aktiivsed tervisesportlased, keda ühendab rühmitus Suusahullud, juba spordiradadel.

Tähtveres ja Toomemäel mõõdavad kuulsate suusameeste nimelised treeningurühmad maad nii rull­suu­sa­tades kui (käimiskeppidega) joostes.

Koos orienteerujatega plaanitakse külmema ilma ja pimedama ajaga harjumist leevendada kolme siseorienteerumisõhtuga Tartu suurtes hoonetes oktoobri teises pooles ja novembri alguses.

Lähiaja loengud tervisesportlastele

• Täna «Treeningud enne jooksumaratoni» (Harry Lemberg)

• 25.9 «Psühholoogiline ettevalmistus võistlusteks» (Aave Hannus)

• 2.10 «Otsereportaaž maratoni liidergrupist» (Viljar Vallimäe)

• 9.10 «Äkksurm spordis» (Andras Laugamets)

• 16.10 «Jõutreeningud vastupidavussportlastel» (Peep Päll)

• 23.10 «Treeningute ülesehitus Tartu maratoniks» (Jaanus Teppan)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles