Eesti veemotosportlased saavutasid kolmikvõidu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Art Raudva
Art Raudva Foto: Allikas: Eesti Veemoto Liit

Tartlane Art Raudva tõi Saksamaal Lauffenis toimunud paadiklassi T-550 Euroopa meistrivõistlustelt kuldmedali. Talle järgnesid viljandlased Matthias Agur ja Aivar Kommisaar. Poolakast maailmameister Marcin Mucha jäeti neljandaks.

Võistluste käigust

Rahvusvahelisele suurvõistlusele olid kohale tulnud sportlased 11 riigist. Laupäeval toimunud vabatreeningul oli parima eestlasena Aivar Kommisaar kolmas, Agur asus neljandal kohal ja Raudva aeg oli kuues. Ajasõidus olukord muutus ja esimesse starti oli Raudva minemas esimesena, Agur teisena ja Kommisaar neljandana.

Hooaja 2012 maailmameistri Marcin Mucha stardikoht oli alles seitsmes. Esimeses stardis toimus avarii poolaka Marcin Gembiaki ja leeduka Tomas Morkunase vahel, toimus kordusstart.

Esimese sõidu lõpetas kindla liidrina Art Raudva, teisena lõpetas 17-aastane debütant Matthias Agur ja kolmandana poolakas Mucha. Teises stardis algas kõik sarnaselt esimesele, kuni Agur tegi sõiduvea, mille kokkuvõttes ta teisest sõidust diskvalifitseeriti. Kolmandas stardis pidi Agur alustama viimaselt kohalt.

Kolmandas sõidus katkestas eestlaste vahelt poolakas Mucha, mis jättis teise ja kolmanda koha jagamise viimaseks sõiduks kolme piloodi vahele. Art Raudva võitis kolmanda sõidu ja sellega kindlustas endale Euroopa meistritiitli. Neljandas sõidus langes finišilipp Kommisaare järgi esimesena, teisena tuli finishisse Agur ja eestlase suurim konkurent Poola esindaja Marcin Mucha oli neljas.

Sellega tegid eestlased ajalugu ja hõivasid pjedestaali kõik kolm kohta. Euroopa esikolmikut on võimalik näha võistlemas juba tuleval laupäeval, 22. septembril Tartus Anne kanalil, kus toimub Eesti meistrivõistluste viimane etapp.Võistlusstardid algavad laupäeval kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles