Rahvaülikool peibutab mainekate lektoritega

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Otsmann
Kristjan Otsmann Foto: Erakogu

Tartu rahvaülikool pakub sel sügisel tööalaseid kursusi, mis annavad võimaluse lihvida oma töösuhteid, avaliku esinemise oskust, koosolekute pidamist, aja planeerimist, projektide koostamist ja meeskonnatööd.

Rahvaülikooli turundusjuht Kaisa Hansson ütles selgituseks, et niisuguste koolituste järele on inimesed alatasa pärinud ning huvist tingituna alustasid nad juba varakevadel läbirääkimisi nende koolitajatega, kelle juurde on üksiküritajal raske pääseda.

«Tavaliselt kutsutakse neid jõukatesse firmadesse sisekoolitusi tegema ning avatud gruppe, kuhu registreerida, pole sugugi kerge leida,» rääkis Kaisa Hansson.

Aja meister

Üks lektoritest on Kristjan Otsmann, kes näiteks teab, mida teha, kui oled pidevalt ajahädas ja tahad muuta oma elu ja tööd rahulikumaks. Tema on välja andnud ka ajajuhtimise raamatu «Hetk».

Tema teine kursus siin kannab nimetust kaasava projektijuhtimise meistriklass. Selle selgituseks lausus Otsmann, et kuna eestlased on tihtipeale omaette hoidjad ja nurgas nikerdajad, siis nad ei aimagi, kui palju uusi võimalusi annaks projekti juhtimisele juurde see, kui seda kavandada koos kõikide võtmeisikutega ja nendegagi, kes projektist tulevikus kasu saavad.

Mida suudab sõna

Tartu rahvaülikooli koolitajate perre on sel sügisel ilmumas veel Kaupo Saue, kes õpetab coaching’ut ehk seda, kuidas saab juht efektiivse vestlusega aidata oma töötajal või meeskonnal edasi areneda.

Avaliku esinemise kursuse ehk kuidas avaliku sõnavõtuga inimesi mõjutada ja neile meelde jääda tuleb siia Jaanus Kangur.

Ka saabub koolitama Indrek Maripuu, kes on üle kümne aasta aidanud Eesti organisatsioonidel kokku panna äriplaane, tasuvusanalüüse ja strateegiaid. Oma kursustega alustavad ka suhtlemistreenerid Katrin Hauk ja Viive Einfeldt.

Kaisa Hansson ütles, et tööalase koolituse kursusel on võimalik osaleda ka tööturuameti suunamisel. Kui aga ühest organisatsioonist tuleb samale koolitusele kaks või enam õppijat, siis on rahvaülikoolil võimalus pakkuda soodustust.

Tööalane koolitus

• Koolituse eesmärk on tööalane täiendamine, sealhulgas uue eriala omandamine. Võimalik on osaleda ka tööturuameti suunamisel.

• Algamas on näiteks lapsehoidja ja floristi koolitus, aga ka andragoogika, avalik esinemine, nõupidamiste juhtimine, kiirlugemine, ajajuhtimine, positiivsed töösuhted, mälutreening, klienditeenindus, hääl kui töövahend jpm.

Täpsem info www.rahvaylikool.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles