Keerukate muredega inimesed saavad abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõustamis- ja tugikeskus Hingekeel pakub tuge psüühikahäiretega inimestele, kel on tuvastatud ka sõltuvushäire, kas suitsetamine, narkomaania või alkoholisõltuvus.

Niisugune rühm alustas kooskäimist juba augusti lõpus, kuid soovijail on võimalus veel sellega liituda.

Kogunemised leiavad aset kolme kuu jooksul kolmapäeviti ja kokku on neid 15. Varem niisuguseid topeltmurega inimeste tugirühmi Tartus loodud ei ole.

Koos asju läbi arutades õpivad inimesed sõltuvust kontrolli alla võtma. Psühholoogilise poole pealt aitab neid Signe Uustal. Kasutatakse Soomes välja töötatud metoodikat, mille on kokku pannud Markku Lehto ja Sanna Valkonen.

Avo Vesberg, kes samuti rühmaga tegeleb, teab aga ise, mida tähendab alkoholism, ärevushäired ja depressioon. Tema on sellest kõigest jagu saanud ning töötab nüüd kogemusnõustajana.

«Selline abi omandab mõtte siis, kui inimene ise tahab oma eluga edasi minna,» ütles Vesberg, andes märku, et ilma inimese enda soovita ei juhtu midagi.

«Vahel eestlased pelgavad avalikku rääkimist ja tööd grupis ning eelistavad individuaalset lähenemist, aga ma kinnitan, et just grupp suudab mõnikord palju aidata,» julgustas ta.

Soovijad võiksid helistada telefonil 539 71245, millele vastab projekti juht Riina Kenn või meilitsi riina-kenn@hot.ee.

Järgmine kogunemine on 26. septembril kell 16 Tartus Munga tänav 4.

Rühma kooskäimist rahastab hasartmängumaksu nõukogu, sihtrühma kuulujaile on osalemine prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles